domácí ochucené majonézy

Domácí ochucené majonézy

Celková doba: 20 minut

Náročnost: SNADNÉ

Bez lepku, bez cukru

SUROVINY:

Na základní majonézu:

  • 200 ml avokádového oleje
  • 1 celé farmářské nebo bio vejce POKOJOVÉ TEPLOTY!!
  • Citrónová šťáva podle chuti, cca z 1/2 menšího citronu
  • 2 lžička dijonské hořčice bez cukru (např. Marks and Spencer)
  • Himalájská sůl, pepř

Tatarka:

  • Základní majonéza
  • 1-2 kyselé okurka, nastrouhaná najemno
  • 1/4 menší cibule, nastrouhaná najemno

1000 ostrovů:

  • Základní majonéza
  • 2 lžíce rajčatového pyré (nebo kečupu bez cukru)
  • 1 lžička Worcesteru
  • Tabasco, jarní cibulka, sůl a pepř podle chuti

Curry:

  • Základní majonéza smíchaná se lžící zakysané smetany
  • 1 lžíce zelené curry pasty nebo curry koření
  • Nadrobno nakrájený čerstvý koriandr (nemusí být)
  • Sůl a pepř podle chuti

POSTUP:

Základní majonézu připravíme pomocí ponorného mixéru. Do nádoby, která je součástí ponorného mixéru dáme hořčici, sůl, pepř, citrónovou šťávu, celé vajíčko pokojové teploty, přidejte 200 ml avokádového oleje a citrónovou šťávu. Ponorný mixér dejte na dno nádoby a zapněte na maximální otáčky, po chvilce pomalu zvedejte mixér nahoru. Jakmile dosáhne majonéza ideální konzistence mixér vypněte.

Jednotlivé omáčky připravíte smícháním uvedených surovin se základní majonézou.

Jelikož majonéza neobsahuje žádné konzervanty, vydrží v ledničce cca týden.

Zde si prohlédněte video recept na majonézu.

TIP: Obdobně si můžete připravit česnekový dip.

Domácí koriandrové pesto

Domácí koriandrové pesto

Celková doba: 10 minut

Náročnost: SNADNÉ

Bez lepku, bez cukru

Množství na cca 250 ml skleničku

SUROVINY:

  • 60 ml Olivového oleje Nature culture – extra virgin
  • 50 g parmazánu
  • 70 g piniových oříšků (lze použít i vlašské ořechy)
  • 1-2 stroužky česneku
  • 70 g čerstvého koriandru (lze použít i bazalka nebo jiné vaše oblíbené bylinky)
  • Sůl

POSTUP:

Pokud máte výkonný food procesor, všechny suroviny vložte do něj a zapněte na vysoké otáčky. Pokud budete používat ponorný mixér, doporučujeme nejdříve parmazán nastrouhat, následně všechny suroviny vložte do odměrky od ponorného mixéru a mixujte na nejvyšší stupeň.
Hotové pesto přendejte do uzavíratelné sklenice. V lednici vydrží cca týden.
Použít můžete na těstoviny, pečivo nebo jej můžete použít jako dip ke grilovanému masu. 
 
TIP: Zkuste použít 30 ml olivového oleje a 30 ml dýňového oleje Nature culture, pesto bude mít úžasnou oříškovou chuť.

Individuální poradenství

Individuální poradenství

Jednotlivcům a menším skupinám nabízíme individuální poradenství:

Hubnutí pod dohledem akreditovaného výživového poradce, změna jídelníčku, low-carb, keto stravování, doporučení vhodných potraviny. Pravidelná diagnostika na InBody, včetně interpretace výsledků. 

Služby pro firmy

Služby pro firmy

Společnostem a jejich zaměstnancům nabízíme:

Přednášky o výživě, včetně ukázky zdravého jídelníčku a tipů na zdravé stravování, diagnostiku zaměstnanců na InBody