Low carb/keto proteinová roláda

Low carb/keto proteinová roláda

Příprava: 30 minut

Pečení: 15 minut

Chladnutí: 30 minut

Celková doba: 75 minut

Náročnost: SNADNÉ

Bez lepku, bez přidaného cukru, keto

SUROVINY:

  • NA TĚSTO:
  • 4 vajíčka (žloutky a bílky zvlášť)
  • 120 g krémového sýra Philadelphia
  • 40 g proteinového kakaa MyKETO (2 zarovnané odměrky)
  • špetka soli
  • NA KRÉM:
  • 120 ml šlehačky
  • 20 g proteinového shake KOKOS (jedna odměrka)
  • 250 g Mascarpone
  • NA OZDOBENÍ:
  • Strouhaná hořká čokoláda 80 %
  • Nasucho opražené kokosové chipsy

POSTUP:

Předehřejte si troubu na 160 °C
Bílky s troškou soli vyšlehejte do tuhého sněhu.
Žloutky vyšlehejte šlehačem společně s krémovým sýrem a proteinovým kakaem, šlehejte cca 2 minuty. Do této směsi postupně přidejte tuhý sníh z bílků.
 
Hotové těsto nalijte na plech vyložený silikonovou podložkou nebo pečícím papírem. Rovnoměrně rozetřete na obdélník vysoký cca 1 cm.
Povrch uhlaďte potravinářskou stěrkou.
 
Těsto vložte do předehřáté trouby a pečte 12-15 minut.
 
Během pečení si připravte krém. Do šlehačky přidejte preoteinový shake KOKOS (1 odměrka), vyšlehejte elektrickým šlehačem do tuhé hmoty, kterou smíchejte (můžete opět použít šlehač, výsledek je lepší) s mascarpone. Připravený krém odložte do lednice.
 
Upečené těsto vyndejte z trouby, ještě teplé ho i s pečícím papírem zatočte do ruličky. Takto jej nechte úplně vychladnout. Po vychladnutí opatrně rozbalte srolované těsto, odstraňte pečící papír a plát potřete cca 2/3 připraveného krému, opět srolujte. Zbylým krémem potřete hotovou roládu.
 
Můžete ozdobit strouhanou čokoládou, opraženými kokosovými chipsy, malinami apod.
Hotovou roládu uchovávejte v lednici.

Low carb perník

Low carb perník

Příprava: 10 minut

Pečení: 30 minut

Celková doba: 40 minut

Náročnost: VELMI SNADNÉ

Bez lepku, bez laktózy, bez cukru

SUROVINY:

  • 2 vajíčka pokojové teploty
  • ½ hrnku kokosového oleje (rozpuštěného)
  • ½ hrnku teplé vody
  • 1 ČL vanilkového extraktu
  • 4 vrchovaté ČL hořkého kakaa
  • ½ prášku do pečiva bez fosfátů
  • 2 ČL mleté skořice
  • 1 ČL mletého zázvoru
  • 1 ČL mletého hřebíčku
  • 1 ČL mletého fenyklu
  • 1 ČL mletého muškátového oříšku
  • Nebo můžete použít perníkové koření
  • 30 g xylitolu nebo jiného sladidla, např. stévia nebo erythritol (množství upravte podle sladivosti a vlastní chuti)
  • Špetka růžové himalájské soli
  • ½ hrnku odtučněné mandlové mouky (např. z DM Drogerie)
  • ¼ hrnku kokosové mouky.

POSTUP:

Nejprve si předehřejte horkovzdušnou troubu na 175 °C, zapékací mísu nebo jinou nádobu vhodnou do trouby o rozměrech cca 30x20 cm vymažte máslem a vysypejte strouhaným kokosem.
V jedné míse smíchejte všechny suché suroviny, v druhé míse vyšlehejte celá vejce do pěny, přidejte k nim rozehřátý kokosový olej, teplou vodu a vanilkový extrakt. Jakmile máte všechny „tekuté“ ingredience vyšlehané, postupně přisypávejte suchou směs. Dobře promíchejte. Hotové těsto přendejte do zapékací mísy, uhlaďte a vložte do vyhřáté trouby.
Pečte 25-30 minut.
 
TIP: Příště můžete do těsta přidat kousky hořké čokolády, sekané vlašské ořechy nebo ½ čajové lžičky kayenského pepře.
 
Perník můžete podávat s lesním ovocem a šlehačkou nebo zakysanou smetanou.

Low carb makový závin

Low carb makový závin

Příprava: 10–15 minut

Pečení: 15 + 20 minut

Celková doba: 45–50 minut

Náročnost: SNADNÉ

Bez lepku, bez laktózy, bez cukru

SUROVINY:

Na těsto:

  • 110 g řeckého jogurtu
  • 4 celá vejce
  • 45 g mandlové mouky (mletých mandlí)
  • 1 ČL prášku do pečiva bez fosfátů
  • 1 ČL xantanové gumy (nahrazuje lepek)

Na náplň:

  • 150 g mletého máku
  • 25 g xylitolu
  • 50 g řeckého jogurtu
  • 100 ml plnotučného mléka
  • 1 celé vajíčko
  • Trocha rozpuštěného másla

POSTUP:

Nejprve si předehřejeme troubu na 160 °C, připravíme si plech, na který položíme silikonovou podložku nebo ho vyložíme pečícím papírem. Všechny suroviny na těsto smícháme v míse a přeneseme na plech. Pomocí cukrářské stěrky rovnoměrně rozetřeme do obdélníkového tvaru. Dáme péct do trouby na 15 minut. Mezitím si připravíme makovou náplň. Upečený základ na závin vyndáme z trouby necháme cca 1-2 minuty zchladnout. Upečený základ i se silikonovou podložkou přesuneme na pracovní plochu, na základ nanesme pomocí cukrářské karty nebo stěrky makovou náplň. Opatrně srolujeme, vrch rolády potřeme rozpuštěným máslem a dáme péct na dalších 15-20 minut.

TIP: pokud použijete silikonovou podložku, těsto se na ni nelepí a jde krásně srolovat. Pokud budete používat pečící papír, nejprve je nutné upečené těsto z papíru sundat, přemístit na pracovní plochu a pak až nanášet makovou náplň.

Perníčkový Mug cake LOW CARB

Perníčkový Mug cake LOW CARB

Příprava: cca 2 minuty

Náročnost: VELMI SNADNÉ

Bez lepku, bez mouky, bez přidaných cukrů

SUROVINY:

1 větší mug cake nebo 2 menší

  • 50 g směsi na perníčky
  • 50 ml vody
  • Formička, miska nebo hrneček vhodný do mikrovlnné trouby

POSTUP:

Do formičky (misky nebo hrnečku) nalijte 50 ml vody a přisypte 50 g směsi na perníčky, důkladně rozmíchejte a dejte do mikrovlnné trouby na 1,5-2 minuty (podle výkonu), mikrovlnnou troubu zapněte na plný výkon. Těsto by mělo sahat do cca ½ výšky formičky, hrnečku nebo misky), v mikrovlnce krásně nabyde.

Po uplynutí stanovené doby mug cake opatrně vyndejte (pozor formička bude velmi horká) a vyklopte na talíř, ozdobte ovocem, zakysanou smetanou, skořicí nebo ořechy.

TIP: vynikající perníčkový mug cake máte hotový za 2 minuty. Vychutnat si ho můžete doma i v kanceláři.

Individuální poradenství

Individuální poradenství

Jednotlivcům a menším skupinám nabízíme individuální poradenství:

Hubnutí pod dohledem akreditovaného výživového poradce, změna jídelníčku, low-carb, keto stravování, doporučení vhodných potraviny. Pravidelná diagnostika na InBody, včetně interpretace výsledků. 

Služby pro firmy

Služby pro firmy

Společnostem a jejich zaměstnancům nabízíme:

Přednášky o výživě, včetně ukázky zdravého jídelníčku a tipů na zdravé stravování, diagnostiku zaměstnanců na InBody