Podzimní salát
Příprava: 10 minut
Náročnost: VELMI SNADNÉ
4 porce
bez laktózy, bez lepku, vegan, lowcarb
Příprava: 10 minut
Náročnost: VELMI SNADNÉ
Množství: 4 porce
bez laktózy, bez lepku, vegan, low carb
SUROVINY:
- 1 balení řapíkatého celeru
- 1/2 balení jarní cibulky, nakrájené na cca 0,5 cm kolečka
- 1 kyselé zelené jablko, zbavené jádřince a nakrájené na malé kostičky
- 70 g vlašských ořechů, nahrubo nasekaných
- 1 balení zakysané smetany, pro vegan verzi kokosová zakysaná smetana (např. Planton)
- Sůl a čerstvě mletý pepř na dochucení
POSTUP:
Řapíkatý celer nakrájejte na kousky silné cca 1 cm, dejte do větší misky, přidejte na kostičky nakrájené jablko, jarní cibulku a nahrubo nasekané vlašské ořechy, osolte, opepřete a smíchejte se zakysanou smetanou nebo kokosovou zakysanou smetanou Planton.Před podáváním můžete nechat vychladit v lednici.
TIP: Podzimní salát je vynikající i druhý den.