Low carb plněné ořechy
Příprava: 20 minut
Pečení: 8-10 minut
Celková doba: 28-30 minut + odležení
Náročnost: VELMI SNADNÉ
Bez lepku, bez mouky, bez cukru
SUROVINY:
- 100 g másla pokojové teploty
- 100 g mandlové mouky
- 100 g mletých vlašských ořechů
- 80 g kokosové mouky
- 2 žloutky
- 70 moučkového erythritolu (erythritol můžete rozemlýt na moučku v mlýnku na kávu
- 1/2 lžičky xantanové gumy
- špetka himalájské soli
KRÉM
- 100 g másla pokojové teploty
- 70 g moučkového erythritolu
- 50 g mletých vlašských ořechů
POSTUP:
V míse nebo v robotu si smíchejte všechny sypké suroviny přidejte žloutky a změklé máslo, vypracujte nelepivé těsto. Těsto zabalte do potravinářské folie a dejte alespoň na 30 minut odpočinout do lednice (můžete nechat klidně přes noc). Z těsta odkrajujte malé kousky, které namačkejte do formiček na ořechy, nezapomeňte nechat prohlubeň na krém. Naplněné formičky naskládejte na pečící plech, pečte cca 10 minut v předehřáté troubě na 160 °C. Po upečení ořechy vyklopte z formiček a nechte je vychladnout.
Mezitím si připravte ořechový krém. Máslo vyšlehejte elektrickým šlehačem společně s erythritolem, do vyšlehaného másla zamíchejte mleté ořechy. můžete přidat i holandské kakao pro tmavý krém. Připravený krém nandejte do cukrářského sáčku s hladkou nebo ozdobnou špičkou a polovinu ořechů naplňte krémem, přiklopte druhou polovinou ořechů. Skladujte v chladu.