Příprava: 20 minut

Pečení: 8-10 minut

Celková doba: 28-30 minut + odležení

Náročnost: VELMI SNADNÉ

Bez lepku, bez mouky, bez cukru 

SUROVINY:

  • 100 g másla pokojové teploty
  • 100 g mandlové mouky 
  • 100 g mletých vlašských ořechů
  • 80 g kokosové mouky
  • 2  žloutky
  • 70 moučkového erythritolu (erythritol můžete rozemlýt na moučku v mlýnku na kávu
  • 1/2 lžičky xantanové gumy 
  • špetka himalájské soli

KRÉM

  • 100 g másla pokojové teploty
  • 70 g moučkového erythritolu
  • 50 g mletých vlašských ořechů

POSTUP:

V míse nebo v robotu si smíchejte všechny sypké suroviny přidejte žloutky a změklé máslo, vypracujte nelepivé těsto. Těsto zabalte do potravinářské folie a dejte alespoň na 30 minut odpočinout do lednice (můžete nechat klidně přes noc). Z těsta odkrajujte malé kousky, které namačkejte do formiček na ořechy, nezapomeňte nechat prohlubeň na krém. Naplněné formičky naskládejte na pečící plech, pečte cca 10 minut v předehřáté troubě na 160 °C. Po upečení ořechy vyklopte z formiček a nechte je vychladnout.

Mezitím si připravte ořechový krém. Máslo vyšlehejte elektrickým šlehačem společně s erythritolem, do vyšlehaného másla zamíchejte mleté ořechy. můžete přidat i holandské kakao pro tmavý krém. Připravený krém nandejte do cukrářského sáčku s hladkou nebo ozdobnou špičkou a polovinu ořechů naplňte krémem, přiklopte druhou polovinou ořechů. Skladujte v chladu.

Individuální poradenství

Individuální poradenství

Jednotlivcům a menším skupinám nabízíme individuální poradenství:

Hubnutí pod dohledem akreditovaného výživového poradce, změna jídelníčku, low-carb, keto stravování, doporučení vhodných potraviny. Pravidelná diagnostika na InBody, včetně interpretace výsledků. 

Služby pro firmy

Služby pro firmy

Společnostem a jejich zaměstnancům nabízíme:

Přednášky o výživě, včetně ukázky zdravého jídelníčku a tipů na zdravé stravování, diagnostiku zaměstnanců na InBody