Low carb perník

Příprava: 10 minut
Pečení: 30 minut
Celková doba: 40 minut
Náročnost: VELMI SNADNÉ
Bez lepku, bez laktózy, bez cukru
SUROVINY:
- 2 vajíčka pokojové teploty
- ½ hrnku kokosového oleje (rozpuštěného)
- ½ hrnku teplé vody
- 1 ČL vanilkového extraktu
- 4 vrchovaté ČL hořkého kakaa
- ½ prášku do pečiva bez fosfátů
- 2 ČL mleté skořice
- 1 ČL mletého zázvoru
- 1 ČL mletého hřebíčku
- 1 ČL mletého fenyklu
- 1 ČL mletého muškátového oříšku
- Nebo můžete použít perníkové koření
- 30 g xylitolu nebo jiného sladidla, např. stévia nebo erythritol (množství upravte podle sladivosti a vlastní chuti)
- Špetka růžové himalájské soli
- ½ hrnku odtučněné mandlové mouky (např. z DM Drogerie)
- ¼ hrnku kokosové mouky.
POSTUP:
Nejprve si předehřejte horkovzdušnou troubu na 175 °C, zapékací mísu nebo jinou nádobu vhodnou do trouby o rozměrech cca 30x20 cm vymažte máslem a vysypejte strouhaným kokosem.
V jedné míse smíchejte všechny suché suroviny, v druhé míse vyšlehejte celá vejce do pěny, přidejte k nim rozehřátý kokosový olej, teplou vodu a vanilkový extrakt. Jakmile máte všechny „tekuté“ ingredience vyšlehané, postupně přisypávejte suchou směs. Dobře promíchejte. Hotové těsto přendejte do zapékací mísy, uhlaďte a vložte do vyhřáté trouby.
Pečte 25-30 minut.
TIP: Příště můžete do těsta přidat kousky hořké čokolády, sekané vlašské ořechy nebo ½ čajové lžičky kayenského pepře.
Perník můžete podávat s lesním ovocem a šlehačkou nebo zakysanou smetanou.