Příprava: 10 minut

Pečení: 30 minut

Celková doba: 40 minut

Náročnost: VELMI SNADNÉ

Bez lepku, bez laktózy, bez cukru

SUROVINY:

  • 2 vajíčka pokojové teploty
  • ½ hrnku kokosového oleje (rozpuštěného)
  • ½ hrnku teplé vody
  • 1 ČL vanilkového extraktu
  • 4 vrchovaté ČL hořkého kakaa
  • ½ prášku do pečiva bez fosfátů
  • 2 ČL mleté skořice
  • 1 ČL mletého zázvoru
  • 1 ČL mletého hřebíčku
  • 1 ČL mletého fenyklu
  • 1 ČL mletého muškátového oříšku
  • Nebo můžete použít perníkové koření
  • 30 g xylitolu nebo jiného sladidla, např. stévia nebo erythritol (množství upravte podle sladivosti a vlastní chuti)
  • Špetka růžové himalájské soli
  • ½ hrnku odtučněné mandlové mouky (např. z DM Drogerie)
  • ¼ hrnku kokosové mouky.

POSTUP:

Nejprve si předehřejte horkovzdušnou troubu na 175 °C, zapékací mísu nebo jinou nádobu vhodnou do trouby o rozměrech cca 30x20 cm vymažte máslem a vysypejte strouhaným kokosem.
V jedné míse smíchejte všechny suché suroviny, v druhé míse vyšlehejte celá vejce do pěny, přidejte k nim rozehřátý kokosový olej, teplou vodu a vanilkový extrakt. Jakmile máte všechny „tekuté“ ingredience vyšlehané, postupně přisypávejte suchou směs. Dobře promíchejte. Hotové těsto přendejte do zapékací mísy, uhlaďte a vložte do vyhřáté trouby.
Pečte 25-30 minut.
 
TIP: Příště můžete do těsta přidat kousky hořké čokolády, sekané vlašské ořechy nebo ½ čajové lžičky kayenského pepře.
 
Perník můžete podávat s lesním ovocem a šlehačkou nebo zakysanou smetanou.

Individuální poradenství

Individuální poradenství

Jednotlivcům a menším skupinám nabízíme individuální poradenství:

Hubnutí pod dohledem akreditovaného výživového poradce, změna jídelníčku, low-carb, keto stravování, doporučení vhodných potraviny. Pravidelná diagnostika na InBody, včetně interpretace výsledků. 

Služby pro firmy

Služby pro firmy

Společnostem a jejich zaměstnancům nabízíme:

Přednášky o výživě, včetně ukázky zdravého jídelníčku a tipů na zdravé stravování, diagnostiku zaměstnanců na InBody