Low carb/keto proteinová roláda
Příprava: 30 minut
Pečení: 15 minut
Chladnutí: 30 minut
Celková doba: 75 minut
Náročnost: SNADNÉ
Bez lepku, bez přidaného cukru, keto
SUROVINY:
- NA TĚSTO:
- 4 vajíčka (žloutky a bílky zvlášť)
- 120 g krémového sýra Philadelphia
- 40 g proteinového kakaa MyKETO (2 zarovnané odměrky)
- špetka soli
- NA KRÉM:
- 120 ml šlehačky
- 20 g proteinového shake KOKOS (jedna odměrka)
- 250 g Mascarpone
- NA OZDOBENÍ:
- Strouhaná hořká čokoláda 80 %
- Nasucho opražené kokosové chipsy
POSTUP:
Předehřejte si troubu na 160 °C
Bílky s troškou soli vyšlehejte do tuhého sněhu.
Žloutky vyšlehejte šlehačem společně s krémovým sýrem a proteinovým kakaem, šlehejte cca 2 minuty. Do této směsi postupně přidejte tuhý sníh z bílků.
Hotové těsto nalijte na plech vyložený silikonovou podložkou nebo pečícím papírem. Rovnoměrně rozetřete na obdélník vysoký cca 1 cm.
Povrch uhlaďte potravinářskou stěrkou.
Těsto vložte do předehřáté trouby a pečte 12-15 minut.
Během pečení si připravte krém. Do šlehačky přidejte preoteinový shake KOKOS (1 odměrka), vyšlehejte elektrickým šlehačem do tuhé hmoty, kterou smíchejte (můžete opět použít šlehač, výsledek je lepší) s mascarpone. Připravený krém odložte do lednice.
Upečené těsto vyndejte z trouby, ještě teplé ho i s pečícím papírem zatočte do ruličky. Takto jej nechte úplně vychladnout. Po vychladnutí opatrně rozbalte srolované těsto, odstraňte pečící papír a plát potřete cca 2/3 připraveného krému, opět srolujte. Zbylým krémem potřete hotovou roládu.
Můžete ozdobit strouhanou čokoládou, opraženými kokosovými chipsy, malinami apod.
Hotovou roládu uchovávejte v lednici.