Low carb / keto bagely
Příprava: 10 minut
Pečení: 15 minut
Celková doba: 25 minut
Náročnost: VELMI SNADNÉ
Bez lepku, bez mouky
SUROVINY:
- 200 g strouhané Mozzarelly (LIDL)
- 50 g Philadelphia nebo Palouček
- 170 g mandlové mouky
- 1 vejce
- 2 lžičky prášku do pečiva bez fosfátů
- ½ lžičky xantanové gumy
NA DOKONČENÍ:
- 1 rozšlehané vejce
- Mák
- Sezamová semínka
- Lněná semínka
- Chia semínka
- Himalájská sůl
POSTUP:
Troubu předehřejte na 200 °C
Strouhanou mozzarellu (ne v nálevu) a Philadelphiu dejte do misky, která je vhodná do mikrovlnné trouby. Mikrovlnku zapněte na 1 minutu na nejvyšší výkon. Po uplynutí 1 minuty promíchejte a znovu zapněte na 30 sekund. Mozzarella by měla být rozpuštěná (celkový čas přizpůsobte výkonu vaší mikrovlnky).
V jiné misce smíchejte mandlovou mouku, prášek do pečiva a xantanovou gumu. Do misky s rozpuštěnými sýry přidejte vejce a sypké suroviny, zpracujte do hladkého těsta.
Těsto rozdělte na 4-6 stejných dílů, vytvarujte do tvaru bagelů a palcem uprostřed vytvořte díru. Nebo můžete použít formu na bagely.
Bagely přemístěte na plech vyložený pečícím papírem, každý bagel potřete rozšlehaným vejcem posypte solí a semínky podle chuti.
Plech vložte do předehřáté trouby a pečte do zlatova cca 15 minut.
Bagely můžete podávat s lososem a krémovým sýrem nebo s parmskou šunkou, parmazánem, rukolou a rajčaty.