Příprava: 10 minut

Vaření: 30 minut

Celkový čas: 40 minut

Náročnost: SNADNÉ

Bez lepku, bez mouky

SUROVINY:

  • 1/2 většího květáku nebo 1 menší
  • 1 větší cibule
  • 50 g másla
  • 150 ml smetany ke šlehání (min. 30%)
  • muškátový oříšek - strouhaný
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • na ozdobu: korinadr, čerstvá chilli paprička - volitelné

POSTUP:

Květák si rozeberte na malé růžicky. V hrnci si na másle orestujte najemno nakrájenou cibuli. Jakmile zesklovatí, přisypte květák, zalijte ho 600 ml vody nebo vývaru, oslote a přiveďte k varu. Stáhněte plamen a vařte, dokud květák úplně nezměkne. Jakmile je květák měkký, rozmixujte polévku ponorným mixérem do hladka. Pár růžiček si můžete nechat stranou na ozdobu polévky. Na závěr do polévky přidejte smetanu, strouhaný muškátový oříšek a ještě krátce prohřejte. V případě potřeby dochuťe solí, pepřem, ozdobte zbylým květákem, chilli papričkou a korinadrem nebo pažitkou.

Individuální poradenství

Individuální poradenství

Jednotlivcům a menším skupinám nabízíme individuální poradenství:

Hubnutí pod dohledem akreditovaného výživového poradce, změna jídelníčku, low-carb, keto stravování, doporučení vhodných potraviny. Pravidelná diagnostika na InBody, včetně interpretace výsledků. 

Služby pro firmy

Služby pro firmy

Společnostem a jejich zaměstnancům nabízíme:

Přednášky o výživě, včetně ukázky zdravého jídelníčku a tipů na zdravé stravování, diagnostiku zaměstnanců na InBody