Keto/low carb dýňové cupcakes
Příprava: 20 minut
Pečení: 25 minut
Celková doba: 45 minut
Náročnost: VELMI SNADNÉ
Bez lepku, bez mouky, bez cukru
SUROVINY:
- 4 vajíčka pokojové teploty
- 130 g dýňového pyré
- 75 g rozpuštěného másla
- 70 g erythritolu (nebo jiné sladidlo, množství upravte podle sladivosti a chuti)
- 40 g kokosové mouky vrchovaté ČL hořkého kakaa
- 30 g mandlové mouky
- 2 ČL vanilkového extraktu
- 1 ČL prášku do pečiva
- 1 ČL skořice
- 1/2 ČL mletého nového koření
- 1/2 ČL mletého muškátového oříšku
- 1/2 ČL mletého hřebíčku
- 1/2 ČL xyantanové gumy
KRÉM
- 1 balení Paloučku nebo Lučiny (100 g)
- 50 g Mascarpone
- 30 g Erythritolu rozemletého na moučku v mlýnku na kávu
- 30 g dýňového pyré
- 1 ČL skořice
POSTUP:
Troubu předehřejte na 170 °C. Plech na cupcakes vyložte papírovými košíčky. V misce smíchejte celá vajíčka, dýňové pyré, rozpuštěné máslo, erythritol, vanilkový extrakt a koření. Přimíchejte kokosovou, mandlovou mouku a prášek do pečiva. Těsto nalijte do ¾ papírových košíčků a dejte péct do předehřáté trouby.Pečte cca 22–25 minut nebo dokud nejsou cupcakes zlatavé. Propečení zkontrolujte špejlí. Smíchejte Palouček a Mascarpone s dýňovým pyré, skořicí a moučkovým erythritolem, vyšlehejte do hladkého krému, nechte mírně vychladit v lednici. Po upečení nechte cupcakes vychladnout na mřížce. Po vychladnutí ozdobte cupcakes připraveným krémem.
Dýňové pyré: Dýni oloupejte (Hokaido není třeba loupat), vydlabejte semínka a nakrájejte na kostky cca 2x2 cm, dejte péct do předehřáté trouby na 180 ° C na cca 60 minut. Upečenou dýni rozmixujte ponorným mixérem na hladké pyré.
TIP: Zbylé pyré můžete zmrazit nebo použít do dýňové polévky.