Domácí koriandrové pesto

Celková doba: 10 minut
Náročnost: SNADNÉ
Bez lepku, bez cukru
Množství na cca 250 ml skleničku
SUROVINY:
- 60 ml Olivového oleje Nature culture – extra virgin
- 50 g parmazánu
- 70 g piniových oříšků (lze použít i vlašské ořechy)
- 1-2 stroužky česneku
- 70 g čerstvého koriandru (lze použít i bazalka nebo jiné vaše oblíbené bylinky)
- Sůl
POSTUP:
Pokud máte výkonný food procesor, všechny suroviny vložte do něj a zapněte na vysoké otáčky. Pokud budete používat ponorný mixér, doporučujeme nejdříve parmazán nastrouhat, následně všechny suroviny vložte do odměrky od ponorného mixéru a mixujte na nejvyšší stupeň.
Hotové pesto přendejte do uzavíratelné sklenice. V lednici vydrží cca týden.
Použít můžete na těstoviny, pečivo nebo jej můžete použít jako dip ke grilovanému masu.
TIP: Zkuste použít 30 ml olivového oleje a 30 ml dýňového oleje Nature culture, pesto bude mít úžasnou oříškovou chuť.